Lintjesregen 2024 Leiderdorp
Lida Hospers-Klein en Koos Koster kregen het lintje uit handen van burgemeester Struik. (Foto: Marc Wonnink)

Leiderdorp vereert twee inwoners met Koninklijke onderscheiding

Lida Hospers-Klein en Koos Koster werden vrijdagochtend met een smoes naar het Leiderdorpse gemeentehuis gelokt, waar ze een Koninklijke onderscheiding kregen. Hospers-Klein en Koster zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Voor een raadszaal vol familie, vrienden, collega’s en andere belangstellenden speldde burgemeester Tjarda Struik hen de bijbehorende versierselen op.

Lida Hospers-Klein (1951) – Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Hospers is al ruim dertig jaar verbonden aan het Shambhala Centrum Leiden. Dit is een kerkgenootschap die als doelstelling heeft om de leringen van de Tibetaanse meditatieleraar Chögyam Trungpa Rinpoche te bestendigen en te verspreiden. In deze dertig jaar heeft mevrouw Hospers veel verschillende vrijwillige functies vervuld in het ondersteunen en draaiende houden van het centrum: voorzitter, coördinator, meditatie instructeur en het opzetten van een cursus open meditatie. Mevrouw Hospers toont een niet aflatende inzet. Zij is de afgelopen jaren een enorme steun en toeverlaat geweest voor het bestuur.

Daarnaast is mevrouw Hospers veel mensen tot steun geweest. Zo heeft zij haar buren verzorgd totdat zij overleden, is ze tien jaar lang vrijwilliger geweest bij Vluchtelingenwerk, waardoor ze met mensen in contact kwam die haar hulp goed konden gebruiken. Zij heeft een gevluchte Liberiaanse vrouw ondersteund, die haar dochter daar kwijt is geraakt. Door de tomeloze inzet van onder meer mevrouw Hospers is deze dochter teruggevonden en naar Nederland gehaald.

Bovendien toont mevrouw Hospers een grote betrokkenheid bij natuur en milieu. Ze is een voorloper als het gaat om de energietransitie. Samen met haar echtgenoot heeft ze een stichting opgezet om een zonnewoning te kunnen bouwen. Ook betoont ze zich actief kritisch als het gaat om openbaar groen in Leiderdorp.

Koos Koster (1954) – Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Koster is al ruim dertien jaar raadslid/burgerraadslid voor de Lokale Partij Leiderdorp. Als burgerraadslid bereidt hij raadsstukken voor ter bespreking in de fractie en het politiek forum. Ook voert hij tijdens Forumvergaderingen het woord voor de LPL en denkt mee over alle onderwerpen die aan de orde komen. Hij is daarin zeer breed actief. De heer Koster beschikt over een groot netwerk in Leiderdorp, en hij is daarmee een grote bron van informatie uit de Leiderdorpse samenleving. Buiten het gemeentehuis is hij een actief propagandist voor de LPL, en helpt hij inwoners met problemen door ze de juiste route te wijzen.

Daarnaast is de heer Koster nauw verbonden aan de hockeyclub LSC Alecto. In diverse bestuursfuncties en als initiator van diverse activiteiten voor jong en oud. Door zijn werkzaamheden bij de hockeyvereniging is hij de initiator en drijvende kracht achter clubhuis de derde helft; een sportvereniging waar ouderen op een actieve en sportieve manier bezig kunnen zijn op hun eigen niveau. De heer Koster heeft hier het walking hockey geïntroduceerd.

Samen met de heer De Fockert heeft hij het pannaveldje gerealiseerd op Alecto, waardoor jong en oud de mogelijkheid heeft om ook andere sporten te kunnen beoefenen. Ten tijde van de coronapandemie heeft de heer Koster zich samen met veel vrijwilligers zeer sterk gemaakt voor het balkonbewegen in Leiderdorp.
Naast deze functies is de heer Koster ook nauw betrokken bij het sportakkoord Leiderdorp. Hij vervult hierin een belangrijke functie omdat hij de vele lijnen van verenigingen, maatschappelijke instanties en personen kent. Door zijn netwerk zijn er veel mooie aanvragen binnen gekomen die door het sportakkoord ondersteund kunnen worden.
Daarnaast is de heer Koster begeleider van cliënten van Gemiva die helpen op het Alecto terrein met klusjes, hij coach MB3, heeft hij gedurende vier jaar het dameselftal gecoacht, en is hij nog steeds alom vertegenwoordigd in het dagelijks reilen en zeilen van de vereniging.

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Lintjesregen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×