Koken zonder Dieren: zomerse lunchsalade. (Foto: Lianne Raat)

Koken zonder Dieren: zomerse lunchsalade

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Lianne Raat van de Partij voor de Dieren in Leiden.

Het lekkere weer komt er weer aan! Tijd voor salade!

Ingrediënten voor 4 personen:
200 gram bulgur
1 winterpeen
10 dadels
10 gedroogde abrikozen
1 blik kikkererwten (400 gram)
10 takjes peterselie
handje pompoenpitten
handje zonnebloempitten
1 lenteui

Voor de dressing:
sap van een citroen
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel chilivlokken
3 eetlepels (milde) olijfolie
1 eetlepel agavesiroop

Bereiding:
Kook de bulgur of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de winterpeen in de keukenmachine of met de handrasp. Snijd de dadels en de abrikozen in kleine stukjes.

Spoel de kikkererwten af en laat deze uitlekken. Snijd de peterselie en de lenteui fijn.

Mix alle ingrediënten voor de dressing. Maak de salade door alle ingrediënten in een grote kom te doen en te mixen met de dressing.

Eet smakelijk!

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×