De CDA-delegatie op bezoek bij Naturalis. (Foto: CDA)

CDA-kandidaat Ter Laak bezoekt innovatieve kennishubs in Leiden en Noordwijk

Ingeborg ter Laak, nummer 2 op de CDA-lijst voor de Europese verkiezingen, bracht afgelopen vrijdag een werkbezoek aan het Leidse Bio Science Park en de Space Campus in Noordwijk. Samen met lokale CDA-afdelingen uit de regio bezocht ze diverse innovatieve bedrijven en onderstreepte het belang van Europese samenwerking voor regionale innovatie en werkgelegenheid.

Het Bio Science Park en de Space Campus vormen belangrijke economische clusters in de regio. “Deze hubs zijn echte banenmotoren voor het MKB in de omgeving,” vertelde Ter Laak. “Alleen al op de Space Campus werken circa 5000 mensen. Samenwerking op Europees niveau is cruciaal op gebieden als veiligheid en economie. We moeten zelf kunnen produceren wat we nodig hebben voor een duurzame toekomst.”

Groei
Tijdens haar bezoek was Ter Laak onder de indruk van de snelle groei van het Bio Science Park. “Door clusters van expertise te creëren, zoals hier, trek je kennis en kunde bijeen. Dat stimuleert baanbrekende innovaties op gebieden als medicijnontwikkeling en ruimtevaarttechnologie – zaken die Nederland niet alleen kan bolwerken. Het is indrukwekkend hoe snel dit park is gegroeid.”

Volgens Ter Laak ontstaan dergelijke kennis-hubs niet vanzelf. “Het vereist visie, volharding en samenwerking tussen verschillende partners zoals kennisinstellingen, overheden en bedrijfsleven. Zulke innovatieve clusters zijn cruciaal voor een zelfvoorzienend en hoopvol Europa dat kan concurreren op de wereldmarkt.”

Investeringen
Tobias Sandoval Garcia, CDA-raadslid in Leiden, benadrukte tijdens het bezoek het belang van investeringen in goed technisch onderwijs voor de regionale werkgelegenheid. “De Space Campus heeft grote behoefte aan goed opgeleid MBO-personeel in technische beroepen. Daar moeten we blijvend aandacht voor hebben. Juist het Bio Science Park en de Space Campus zijn van groot belang voor onze regionale economie en het creëren van banen.”

Ter Laak sloot haar bezoek af met een positieve noot: “Ik word enthousiast van de bevlogen mensen die ik heb ontmoet, die vol overgave werken aan een gezonde en duurzame toekomst voor Nederland en Europa. Dit was een leerzame ervaring die me heeft doen beseffen hoe belangrijk Europese samenwerking is voor innovatie en werkgelegenheid in onze regio.”

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×