Jules van Hessen en Lenny Kuhr tijdens een besloten voorstelling over Joodse muziek. (Video: Robbert Beurse, foto's: Chris de Waard)

Optreden Lenny Kuhr in Theater de Generator als statement tegen weren Joodse artiesten

Theater de Generator kwam in april met een statement naar buiten dat nogal wat ophef veroorzaakte. Collega-theaters werden opgeroepen om selectief te zijn in hun programmering als het gaat om mensen als Lenny Kuhr die volgens het theater openlijk de ‘genocidale militaire campagne van Israël tegen de Gazanen’ steunen.

“Wij zouden iemand die deze statements maakt, nooit programmeren”, schreef een woordvoerder van het theater toen. Toch stond Lenny Kuhr maandagavond op het podium van het theater aan de Middelstegracht. Als gast van Maestro Jules van Hessen, die er een besloten lezing gaf over Joodse muziek. Na de pauze blikte Van Hessen met Lenny Kuhr terug op de eerdere verstoring van een van haar optredens. Dat gebeurde in maart van dit jaar in theater De Leest in Waalwijk.

De avond in Leiden was georganiseerd door Joodse vrienden van de zangeres die er mee wilden benadrukken dat Joodse artiesten geen schuld dragen aan de oorlog en ook niet verantwoordelijk zijn voor de vele onschuldige slachtoffers. “De band die ze met Israël voelen, heeft niets te maken met politiek, laat staan met politici”, aldus Van Hessen die het theater had afgehuurd zonder bekend te maken waarvoor precies.

Artistiek leider Jonny Ioana Tudor van Theater de Generator liet desgevraagd weten geen behoefte te hebben aan het geven van een reactie.

 

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×