Vuurwerk in Leiden
Uit nadere inspectie van de gemeente blijkt dat de opslag niet voldoet aan de regels uit het bestemmingsplan. (Foto: Reanne van Kleef)

Vuurwerkopslag winkelcentrum Lange Voort verdwijnt, voldoet toch niet aan regels

De vuurwerkopslag in een kelderbox onder winkelcentrum Lange Voort in Oegstgeest verdwijnt. Hoewel de opslag aan de veiligheidsregels voldoet, geldt dat niet voor de regels uit het bestemmingsplan.

Over de vuurwerkopslag was de laatste tijd veel te doen. Bewoners van het appartementencomplex aan de Lange Voort-Irislaan, die in sommige gevallen zo’n tien meter van de opslag af wonen, ondertekenden in groten getale een petitie die de gemeente opriep de opslag te verbieden. “Dat is een taak voor de gemeenteraad”, zei burgemeester Jaensch toen. Meerdere partijen in de gemeenteraad gingen aan de slag met de situatie, maar tot nu toe ging de raad er niet over in gesprek.

Burgemeester
De burgemeester kon niets aan de situatie doen omdat de box aan alle veiligheidseisen voldoet. Hij waarschuwde toen ook dat actie vanuit de gemeenteraad lang kon duren en duur kon uitpakken. Het opheffen van een legale opslag zou namelijk schadevergoedingen met zich meebrengen.

Na nadere inspectie van de gemeente blijkt dat de opslag niet voldoet aan de regels uit het bestemmingsplan. De gemeente heeft daarom een waarschuwingsbrief aan de huurder van de kelderbox verstuurd. Deze kondigt nu aan er mee te stoppen.

De opslag bij winkelcentrum Lange Voort is niet de enige in bebouwd gebied in Oegstgeest. Ook bij winkelstraat De Kempenaerstraat is zo’n opslag. Deze voldoet wel aan de regels omdat de opslag dicht bij de plek is waar het vuurwerk verkocht wordt.

 

 

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×