Burgemeester Van der Velden was erg te spreken over de Lakenfeesten. (Foto: Sleutelstad)

Peter van der Velden over intimidatie boa's en de Lakenfeesten

In het maandelijkse gesprek met burgemeester Peter van der Velden gaat het deze keer over de veteranenmiddag in Leiden, boa’s die te maken hebben met fysiek geweld en de Lakenfeesten van vorig weekend.

De bijeenkomst voor de veteranen werd georganiseerd in de Hooglandse Kerk. De burgemeester heeft de veteranen toegesproken en geproost op hun welzijn met een speciaal veteranenbiertje. De burgemeester vindt het waardevol dat de gemeente Leiden ieder jaar zo’n middag organiseert.

De boa’s staan in Leiden ook aan de frontlinie. De burgemeester had onlangs een ontmoeting met hen op het Stadhuisplein en zegt het te betreuren dat er recent incidenten zijn geweest waar boa’s fysiek zijn aangevallen. De toename van geweld baart hem zorgen. Momenteel is er een discussie gaande of boa’s een wapenstok zouden moeten krijgen.

Tot slot heeft Chris de Waard met de burgemeester over de Lakenfeesten gesproken. De burgemeester is erg te spreken over het feest en complimenteert alle mensen die actief hebben bijgedragen en deelgenomen aan de festiviteiten. De burgemeester werd nog feestelijk toegezongen bij het Leids Grachtenconcert, omdat hij jarig was.

Wie een vraag wil stellen aan burgemeester Van der Velden kan een e-mail sturen aan de redactie van Sleutelstad: redactie@sleutelstad.nl.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×