Optreden van Kamerkoor Con Passione tijdens het Sleutelstad Cultuurontbijt. (Foto: Cor Klein)

Sleutelstad Cultuur sluit twaalfde seizoen af met cultuurontbijt

Na veertig uitzendingen, 160 interviews en ruim 250 gasten sloot Sleutelstad Cultuur, voorheen Cultuur071, zaterdag het twaalfde seizoen af met het Sleutelstad Cultuurontbijt. De redactie van dit wekelijkse liveprogramma over cultuur, kunst en cultureel erfgoed  had iedereen die in een van de uitzendingen van het afgelopen seizoen te gast was, uitgenodigd voor een ontbijt in de studio.

Ondanks het regenachtige weer hadden tientallen gasten de weg naar de Middelstegracht weten te vinden.

Optredens
Tijdens het ontbijt vond er een optreden plaats van acht zangers van het kamerkoor Con Passione, speelden Jos Nijhof en Ernst Diek van Theatergroep Al Dente een teaser van hun najaarsvoorstelling ‘Mijn vriend Pierrot’, was er een voordracht van dichter Leo van Zanen samen met zanger/gitarist Willem Vermaase en verzorgden vier hoornblazers van het Toonkunstorkest een kort concert.

Trots
In deze bijzondere uitzending van Sleutelstad Cultuur vertelde Monique Aalbers over het programma 24/25 van de Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal en maakte Jori Zijlmans de kijkers enthousiast over de expositie ‘Leiden viert feest – 450 jaar optochten’, die vanaf 21 september in Museum De Lakenhal te zien zal zijn. Ook kwamen Pepijn Smit van PS|theater en Gijsbert van Es van de Stadskamer aan het woord en vertelde Yvonne van Delft, wethouder Cultuur van Leiden, hoe trots ze is op de culturele rijkdom van Leiden.

Tenslotte hadden drie oud-presentatoren van Cultuur071 nog enige tips voor het dertiende seizoen van Sleutelstad Cultuur, dat na de zomerstop weer vanaf 7 september te zien zal zijn.

 

Hieronder diverse interviews en optredens uit het programma van het Cultuurontbijt 2024

 

(na afkondiging Con Passione): Interview met Monique Aalbers over het programma voor 24/25 van de Leidse Stadsschouwburg en Stadsgehoorzaal.

(Optreden Con Passione wordt binnenkort toegevoegd: 8 Zangers van Con Passione zingen ‘Notre père’ van Duruflé, Psaume 97 van eingentijdse Leenders en Hymne à la vierge van Villette. )

Theater: twee fragmenten uit de nieuwe productie van Al Dente: Mijn Vriend Pierrot. (door Jos Nijhof en Ernst Diek)

Interview (van af 9:30): Jori Zijlmans van Museum de Lakenhal over 3 oktober.

Korte interviews met Gijsbert van Es en Pepijn Smit en na 11.45 Yvonne van Delft.

Poezie: Optreden van Leo van Zanen en Willem Vermaase

Interview (vanaf 11:50): met oude presentatoren Cultuur071

Orkestmuziek: Slotoptreden van de 4 hoorns van het Toonkunstorkest, met film en musical muziek. Door: Erwin Weites, Jonathan Huizer, Joachim Adriaanse, Tom Smolders

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×