De eigenaar van het tuincentrum wil op het terrein een aantal villawoningen bouwen. (Foto: Jan Frensen)

Kringloopwinkel Soek heropend op nieuwe locatie

De Oegstgeester kringloopwinkel Soek is woensdag heropend in een nieuw pand. De winkel is de komende vier jaar gevestigd in het voormalige tuincentrum Van Nieuwland Tuinen. De heropening wordt op 21 september feestelijk gevierd.

Het was al vanaf het begin duidelijk dat de oude locatie van de Soek slechts tijdelijk was. Het gebouwtje naast de oude Julianaschool moet wijken voor de nieuwbouw van de Leo Kannerschool. Die gaat zich vestigen in de bestaande school, die wel flink uitgebreid wordt.

Villawoningen
Hoewel al lang duidelijk was dat de Soek weg moest uit het oude pand bleek het vinden van een nieuwe locatie een flinke klus. Uiteindelijk vond de stichting achter de kringloopwinkel met hulp van de gemeente Oegstgeest plek in het oude tuincentrum. Het gaat wel opnieuw om een tijdelijke locatie. De eigenaar van het tuincentrum wil op het terrein namelijk een aantal villawoningen bouwen en daarom gaat het gebouw over vier jaar tegen de vlakte.

Als onderdeel van de vergunning voor de woningen beloofde de eigenaar dat de Soek tot de sloop in de voormalige winkel terecht kan. In de tussentijd wordt een van de woningen al gebouwd. Na vertrek van de Soek volgen dan nog twee huizen.

Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×