De kringloopwinkel hoopt deze zomer te kunnen openen op de nieuwe locatie. (Foto: Jan Frensen)

Definitief nieuwe locatie voor SOEK

De Oegstgeester kringloopwinkel SOEK kan zich de komende vier jaar gaan vestigen in het oude gebouw van Van Nieuwland Tuinen. De gemeenteraad is donderdag akkoord gegaan met het voorstel dat dat mogelijk maakt.

Onderdeel van het plan is ook de bouw van drie woningen in het hogere prijssegment op het terrein van het oude tuincentrum. Hierover was de laatste tijd ophef, toen coalitiepartijen zich tegen het plan van de eigen wethouder leken te keren. Deze partijen gingen donderdag toch akkoord met het voorstel, maar legden allen een stemverklaring af.

Voorzitter Maria Smits over de nieuwe locatie voor de SOEK.

De eigenaar van het tuincentrum wil woningen bouwen op het gebied van het tuincentrum, dat inmiddels al enkele jaren gesloten is. Een eerder plan voor zeven woningen werd onder groot enthousiasme van politieke partijen in de gemeenteraad goedgekeurd, maar doordat dit plan financieel niet haalbaar bleek werd een nieuw plan ingediend met drie grotere, maar ook duurdere woningen.

Bezwaar
Coalitiepartijen gaan hier nu schoorvoetend mee akkoord, nadat een paar weken terug bij de inhoudelijke behandeling van het plan bleek dat er grote bezwaren waren bij deze partijen. Liever zagen deze partijen meer woningen, en in een lager prijssegment. Een bezoek van vertegenwoordigers van de partijen aan de initiatiefnemer om deze wensen te bespreken leidde toen tot een kleine rel. Dit werd door oppositiepartijen als niet netjes bestempeld.

Even leek het plan geen meerderheid te halen, maar het maatschappelijk belang van het behoud van kringloopwinkel SOEK gaf uiteindelijk de doorslag voor de partijen om toch voor het voorstel te stemmen. Want zonder goedkeuring voor het bouwplan gaat ook de huisvesting voor de SOEK niet door.

Met het goedkeuren van het plan krijgt de eigenaar van het tuincentrum toestemming om eerst één woning te bouwen en in een latere fase nog twee. Tijdens de eerste fase krijgt tevens de SOEK onderdak in het gebouw van het tuincentrum. Deze heeft hierdoor de komende vier jaar een plek.

Verheugd
Voorzitter Maria Smits van de SOEK reageert verheugd op het nieuws dat de kringloopwinkel door de nieuwe locatie kan blijven bestaan. “We zijn natuurlijk ontzettend blij”, zegt ze. “Hier hebben we ons jaren voor ingezet.”

De komende tijd wordt een huurcontract gesloten en worden de nodige aanpassingen gedaan aan het pand. De kringloopwinkel hoopt deze zomer te kunnen openen op de nieuwe locatie.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×