(Foto: Archief Sleutelstad)

Ruim driehonderd Oegstgeestenaren kochten regenton met korting

Zo’n driehonderd inwoners van Oegstgeest hebben met hulp van een subsidie van de gemeente een regenton voor in de tuin gekocht. Met de subsidie konden inwoners vanaf het begin van dit jaar met een flinke korting zo’n ton laten plaatsen.

Met de subsidie van 250,00 euro konden Oegstgeestenaren voor 109 euro een ton aanschaffen. Een deel van de op die manier gekochte tonnen wordt momenteel nog geplaatst.

Klimaatadaptatie
Door de klimaatverandering zullen er steeds meer extreem natte óf extreem droge periodes optreden. Doordat tuinen in Nederland vaak versteend zijn, kan het water in natte periodes onvoldoende weglopen. Ook levert excessief regenwater problemen op voor het riool. Door een waterton aan te leggen wordt het riool ontlast.  Ook kan het opgevangen water in droge periodes gebruikt worden voor het besproeien van de tuin.

Het aanleggen van een regenton is een maatregel in het kader van de klimaatadaptatie. Hieronder valt bijvoorbeeld ook het zogenaamde tegelwippen, waarbij tegels in de tuin of openbare ruimte vervangen worden voor groen.

Duurzaamheid Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×