Bij de start van het corsoweekend worden ook altijd prijzen uitgereikt en dat zorgde ook nu weer voor lachende gezichten. (Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst)

Flower Parade Rijnsburg trekt weer door de streek: 'Typisch Nederland'

Voor de 77e keer rijden de corsowagens deze zaterdag door de streek. Bloemenveiling Royal Flora Holland staat daarom al dagen in het teken van de Flower Parade Rijnsburg. Het aantal deelnemers is dit jaar overigens ongeveer net zo groot als de 77 jaar dat het corso bestaat. Er rijden 74 wagens mee.

De afgelopen dagen werden de bloemen opgebonden en gestoken, vanmiddag was de presentatie van de wagens en morgen rijden ze om 13.00 uur weg uit Rijnsburg om via Katwijk aan de Rijn door te rijden naar Katwijk aan Zee. Daarna wordt Katwijk Rijnsoever aangedaan, waarop de stoet via Noordwijk Binnen naar Noordwijk aan Zee rijdt. In Noordwijk zijn de praalwagens zondag nog de hele dag te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard en het Vuurtorenplein.

Leiden
Sinds enkele jaren laait ook de discussie weer op om het corso ook Leiden aan te laten doen. Eind 2022 werd ook in de gemeenteraad over de mogelijkheid gesproken om het corso weer door Leiden te laten rijden. Een meerderheid van de raad steunde toen vervolgens een voorstel van het CDA om te onderzoeken of het corso vanaf dit jaar weer deze kant op kan komen.

Door verschillende oorzaken, voorzitter Dirk Hogervorst wil er niet al te diep op ingaan, zijn de gesprekken pas nu op gang gekomen. Daardoor dus dit jaar sowieso nog geen praalwagens op de Breestraat. Maar volgend jaar zou het zomaar kunnen lukken.

Op de vraag of dat dan inderdaad al in 2025 wel het geval zal zijn, zegt Hogervorst: “Dat ligt meer aan de gemeente Leiden dan aan ons.” De eerste gesprekken tussen corso-organisatie en de gemeente Leiden zijn inmiddels gevoerd. “En daarbij hebben we de intentie uitgesproken dat we het gaan onderzoeken met de bedoeling om het ook echt te gaan doen.”

Cultuur Leiden Maatschappij Regio Flower Parade weer naar Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×