(Foto's: Emile van Aelst)

Flowerparade Rijnsburg 2024, een zee van bloemen trok door de kuststreek

Honderdduizenden toeschouwers genoten zaterdagmiddag en avond van de 77e Flower Parade Rijnsburg die door de kuststreek trok. Vooral in Katwijk en Noordwijk stond het publiek rijen dik.

De Flower Parade kende dit jaar, tot grote tevredenheid van het bestuur, meer deelnemers dan ooit. Sinds het corso door Unesco is toegevoegd aan de lijst van immaterieel Erfgoed, lijkt het wel of het corso een extra boost heeft gekregen bij deelnemers en publiek.

Het thema dit jaar was Typisch Nederland. De praalwagens straalden dan ook typisch Nederlandse gebruiken of bezienswaardigheden uit, zoals een draaiorgel, een poffertjeskraam, fietsen en legpuzzels. Uiteraard was er ook aandacht voor het Koninklijk huis met maar liefst vier Koninginnen op de rood-wit-blauwe praalwagen. Een praalwagen met een nieuwe typisch Nederlandse bekendheid was de Formule 1 met Max Verstappen.

Ook dit jaar vroegen veel Leidenaars zich af wanneer de Flower Parade weer net zoals in het verleden door Leiden komt. Als het aan het bestuur van het rijdende bloementheater ligt zo snel mogelijk. En er is goede hoop. Afgelopen vrijdag is met een nieuwe verantwoordelijk ambtenaar van de gemeente Leiden de afspraak gemaakt nu zo snel mogelijk om tafel te gaan met de intentie om te onderzoeken of het haalbaar is. Zo ja, dan is de tweede intentie dit zo snel mogelijk te realiseren.

Cultuur Economie Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×