Bezorgde Vogelwijkbewoners overhandigden dit voorjaar rum vijfhonderd handtekeningen tegen de aanleg van een brug in het Bos van Bosman. (Foto: PR)

Leidse college ziet af van aanleg brug in Bos van Bosman

Er komt toch geen brug die het Schilperoortpark met het Bos van Bosman gaat verbinden. Dat heeft wethouder Ashley North laten weten aan het actiecomité dat zich de afgelopen tijd tegen de aanleg ervan heeft verzet.

In juni van dit jaar werd een manifest met ruim vijfhonderd handtekeningen tegen de aanleg van de brug aangeboden aan wethouder North. Tegen de komst van de brug werden bovendien nog tientallen bezwaren ingediend. North liet daarop weten met zijn collega-wethouders te zullen bespreken of de aanleg van de brug nog door moet gaan. Vandaag kwam het antwoord. Nee dus. “Ik kan u nu laten weten dat wij als college tot de conclusie zijn gekomen om voor nu af te zien van het aanleggen van de brug.”

Het college blijft ondanks alle bezwaren van mening dat de participatie rond de opknapbeurt van het Bos van Bosman  zorgvuldig heeft plaatsgevonden. De brug maakte daar deel van uit. “Hoewel we inhoudelijk de brugverbinding als een waardevolle toevoeging zagen en tijdens de participatie hier óók positieve reacties op zijn gekomen, constateer ik met het college dat het draagvlak op dit moment te beperkt is”, schrijft North nu.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek Bos van Bosman


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×