(Foto's: Jennifer Wijnen)

750 deelnemers aan Leiden Ladiesrun 2024

De Leiden LadiesRun heeft vrijdagavond een flink deel van de stad in beweging gezet. Maar liefst 750 vrouwen deden mee aan de fun run. Ze werden weggeschoten door een man, want die eer was weggelegd voor wethouder Julius Terpstra.

Vrijdag werd het parcours voor de Leiden Ladiesrun in de Stevenshof al in de vroege ochtenduurtjes opgebouwd om ervoor te zorgen dat ’s avonds alles in gereedheid was gebracht voor de twee afstanden: de ‘5 van Verfhuis Frank Scheffer’, waarbij over een afstand van vijf kilometer kon worden gekozen tussen hardlopen en wandelen, en de twee keer zo lange ’10 van De Bink Opmeer’. De routes gaan dwars door de Stevenshof, de enige Leidse wijk met alleen maar straatnamen die zijn vernoemd naar vrouwen.

Voor de eerste keer werd de LadiesRun voorafgegaan door een nieuwe loop: De SuperheldenRun. Speciaal voor basisschoolkinderen die 1.500 meter als held konden rennen. Om 18.00 uur waren eerst de zeventig superhelden aan de beurt, om aan hun epische loop te beginnen. Bij deze heldenrit was het de eer aan Kik, de mascotte van het WAKZ Willem Alexander Kinderziekenhuis, om het startschot te geven. Winnaars Luuk, Olivier en Frits en kregen uit handen van Kik een prijs en medaille.

Hierna was het tijd om de 750 deelnemers aan de 5 en 10 km LadiesRun en 5 km LadiesRun Wandeltocht op weg te sturen. Wethouder Julius Terpstra van Wonen, Bouwen en Welzijn mocht dit jaar het startschot geven. Langs een mooi en snel parcours werden de deelnemers door de bewoners van de Stevenshof toegejuicht en waren hierdoor gemotiveerd om de finish te halen.

Winnaars 5 km
1. Holly Gillard
2. ⁠Simone Hazeu
3. ⁠Bonnie van Huik

Winnaars 10 km
1. Carolien Wolfs
2. ⁠Demi Springer
3. ⁠Magda Kaczorowsk

Eventmanager Franka van den Bergh kan terugkijken op een zeer succesvolle Leiden LadiesRun 2024. De Leiden LadiesRun wordt georganiseerd door Stichting Sport in Beeld.

Advertentie

Leiden Link in Bio Maatschappij Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×