Nu nog een bouwput bij de Kopermolen, maar straks een groene helling met kleine houten woonhuisjes. (Foto: Louis Smit)

Tiny houses winkelcentrum de Kopermolen eind dit jaar opgeleverd

De aanleg van een talud van het dak van winkelcentrum de Kopermolen richting het park van de Merenwijk is in volle gang. Eind dit jaar worden al de acht geplande tiny houses op het talud neergezet, dat eerst nog wordt bedekt met een grondlaag en met groen.

De kleine houten huisjes zijn onderdeel van de ingrijpende herinrichting van het winkelcentrum. Volgens bouwwethouder Julius Terpstra trekt de groene glooiing met de tiny houses ‘het groen vanuit het Merenwijkpark het winkelcentrum in’.

De bouwactiviteiten zijn op de plek waar tot voor kort het bekende Chinees-Indische restaurant Panda zat. Dat ging eerder dit jaar tegen de vlakte. Onder het talud komt een nieuwe winkelunit en daarnaast een fietsenstalling met ruimte voor 90 fietsen. Op de wand achter de fietsenrekken verschijnt een langgerekt mozaïek van 21 bij 2,25 meter. Dat wordt te zijner tijd feestelijk onthuld.

Fietsen en polder
“Als team bezig met de aankleding van de Kopermolen vonden wij dat dat mozaïek iets te maken moest hebben met fietsen én met de directe omgeving”, zegt Jeroen Bakker namens winkelcentrumeigenaar Van der Vorm Vastgoed. “Omdat het winkelcentrum straks zo vergroeid is met het groen in de buurt hebben we gevraagd of fotograaf en wijkbewoner Robert Steenbergen foto’s wilde schieten in de Broek- en Simontjespolder, het fiets- en wandelgebied naast de golfbaan.”

Volgens Bakker is het beeld met name ook heel herkenbaar geworden door de Broekmolen op de achtergrond: “Elke rechtgeaarde Merenwijker ziet meteen waar het beeld is gemaakt. De polder is in drie minuten op de fiets te bereiken. Hoe mooi is dat.”

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 25 september (vanaf 18.00 uur) is er weer een informatiebijeenkomst over de stand van zaken van de herontwikkeling van de Kopermolen en over de inrichting van de openbare ruimte eromheen. Die bijeenkomst vindt plaats op de ‘driesprong’ binnenin het winkelcentrum.

  • Artist impression van de tiny houses bij de Kopermolen. (Foto: EUP Design / Van der Vorm Vastgoed)
    Artist impression van de tiny houses bij de Kopermolen. (Foto: EUP Design / Van der Vorm Vastgoed)
  • De kant van het winkelcentrum waar nu het talud wordt aangelegd. (Foto: Louis Smit)
    De kant van het winkelcentrum waar nu het talud wordt aangelegd. (Foto: Louis Smit)
  • Een van de foto
    Een van de foto's van de Merenwijkse fotograaf Robert Steenbergen waarop het mozaïek is gebaseerd. (Foto: Robert Steenbergen)
Advertentie

Economie Leiden Link in Bio Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×