Een kabelgoot voorkomt struikelen en problemen voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel. (Foto: Chris de Waard)

Toch nieuwe pilot met kabelgoten Oegstgeest

Ondanks een flinke vertraging komt er toch een nieuwe pilot met kabelgoten in Oegstgeest. Dat antwoordt wethouder Oudendijk op vragen van PrO, die een nieuwe pilot weinig nuttig vond, nu uit experimenten in andere gemeenten en Oegstgeest zelf, al positieve resultaten naar voren zijn gekomen.

Met een kabelgoot kunnen oplaadkabels voor elektrische auto’s veilig over een voetpad geleid worden. Dat voorkomt struikelen en problemen voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel. Het is een aantrekkelijke optie voor mensen met zowel zonnepanelen als een elektrische auto, omdat de wagen zo goedkoop en makkelijk voor de eigen woning opgeladen kan worden.

Nieuwe informatie
Na een eerdere pilot zou er nog een keer een proef gehouden worden met de goten voor oplaadkabels. Door capaciteitsproblemen bij de gemeente is die nieuwe pilot flink vertraagd. “Een pilot in Oegstgeest levert naar verwachting geen nieuwe informatie meer op”, vindt Dorien Scheffers van PrO. “Als we de pilot overslaan, kunnen we sneller werken aan duurzaamheid en werken we aan veiligere stoepen zonder losliggende kabels.” Toch komt die tweede proef er alsnog. “We hebben niet voor niets besloten eerst een pilot te doen. In praktijk loop je tegen zaken aan die in sommige gevallen aan de gemeente zijn om op te lossen”, zegt wethouder Oudendijk.

“We hebben zes aanmeldingen gekregen, en er is inmiddels een aannemer gecontracteerd. Wel willen we de pilot zo kort mogelijk houden”, aldus de wethouder. “En we gaan kijken naar de ervaringen van andere gemeentes. Tegelijkertijd werken we aan ons eigen beleid”. Naar verwachting gaat de pilot over zo’n zes maanden van start.

 

Advertentie

Duurzaamheid Maatschappij Oegstgeest Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×