De uitreiking vond plaats in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden. (Foto: Gemeente Leiden)

Koninklijke Onderscheiding voor neuroloog Martin Taphoorn

De Leidse burgemeester Peter Heijkoop heeft vrijdagmiddag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan prof. dr. Martin Taphoorn.

De ceremonie werd gehouden in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden ter gelegenheid van zijn afscheid. Taphoorn, een vooraanstaand neuroloog en hoogleraar, is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor zijn uitzonderlijke bijdragen aan de medische wetenschap en patiëntenzorg.

Pionierswerk
Martin Taphoorn heeft gedurende zijn veertigjarige carrière grote verdiensten geleverd op het gebied van neuro-oncologie, met een specifieke focus op de kwaliteit van leven van patiënten met hersentumoren. Hij is verbonden aan meerdere academische en medische centra, waaronder het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), het Amsterdam UMC en het Haaglanden Medisch Centrum. Taphoorn heeft niet alleen nationaal, maar ook internationaal groot aanzien verworven door zijn pionierswerk op het gebied van kwaliteit van leven binnen de neuro-oncologie.

In de woorden van burgemeester Heijkoop: “Martin Taphoorn heeft de patiëntenzorg in ons land naar een hoger plan getild. Zijn werk kenmerkt zich door een enorme betrokkenheid, niet alleen in de behandeling van zijn patiënten, maar ook in zijn wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Het besluit om Prof. Taphoorn te benoemen tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw onderstreept zijn buitengewone bijdrage aan de medische wetenschap en de zorg voor patiënten in binnen- en buitenland.”

Tijdens zijn carrière heeft Taphoorn meer dan 250 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en heeft hij tal van bestuurs- en redactiefuncties bekleed binnen de neuro-oncologie. Zijn patiënten waarderen hem om zijn warmte en betrokkenheid, wat onder andere blijkt uit de bijzondere initiatieven waarbij patiënten geld inzamelden voor onderzoek naar hersentumoren.

Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×