De voetbalkooi in de Spaargarenstraat in Oegstgeest. (Foto: Jan Frensen)

Omwonende overweegt juridische stappen vanwege voetbalkooi Oegstgeest

“De voorgestelde maatregelen bij de omstreden voetbalkooi in de Spaargarenstraat in Oegstgeest zijn een verspilling van belastinggeld.” Dat zegt Gijs Kind, een van de omwonenden van de speelplek.

De maatregelen, die in totaal zo’n 80.000 euro met zich meebrengen, helpen nauwelijks mee aan het verminderen van geluidsoverlast die een aantal van de omwonenden ervaren. Ondertussen overweegt Kind juridische stappen als er niet alsnog maatregelen worden genomen die wel helpen tegen de overlast.

De voetbalkooi in de Spaargarenstraat in het dorp is al meer dan een jaar onderwerp van gesprek. Het voetbalveldje is tussen een aantal woningen geplaatst, waardoor het geluid van knallende ballen en schreeuwende kinderen weerkaatst op de muren. Een aantal omwonenden zeggen hier ongemak van te ervaren, terwijl andere buurtbewoners juist erg blij zijn met de speelgelegenheid.

Ondeugdelijk
Voor de zomer nam de gemeenteraad een motie aan waarin het college werd opgeroepen om wat aan de overlast te doen. Naast een nieuw hekwerk om het veldje, dat sowieso al vervangen moest worden omdat het ondeugdelijk is, werd ook voorgesteld de ondergrond te vervangen en te kijken naar extra beplanting.

De verantwoordelijk wethouder kwam eind vorige maand met een mededeling waarin de kosten die dit met zich meebrengt, uitgewerkt waren. Naast de al eerder ingeboekte kosten van 35.000 euro, is er voor de extra maatregelen 44.000 euro nodig.

Maatregelen
“Maar dat is verspilling van geld”, vindt omwonende Gijs Kind. “Het perceel is totaal ongeschikt voor wat voor speelvoorziening dan ook. Ondertussen wordt in extra speeltoestellen geïnvesteerd, waardoor eerder meer dan minder geluidsoverlast ontstaat.” Kind laat het er niet bij zitten. “Het is niet onwaarschijnlijk dat de speelplek onderdeel wordt van een juridisch geschil, waarvan de uitkomst kan zijn dat de hele speelplek weg moet.”

De gemeenteraad gaat later deze maand in gesprek over het voorstel van het college.

Leiden Link in Bio Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×