(Foto: Leonie van der Helm)

Gemeente Leiderdorp: 'Denk mee over de toekomst van onze gemeente'

De gemeente Leiderdorp organiseert binnenkort een aantal interactieve bijeenkomsten over de omgevingsvisie voor het dorp. Hoe willen de inwoners dat de gemeente er in 2050 uitziet? Die vraag hoopt de gemeente te beantwoorden door in gesprek te gaan met de bewoners.

In een omgevingsvisie staan de plannen voor het dorp en de omgeving, met onderwerpen als duurzaamheid, groen, gezondheid en veiligheid. Ook verkeer en bouw komen aan bod.  “Onderwerpen die direct invloed hebben op de dagelijkse leefomgeving van de inwoners. Wat moeten we verbeteren? Wat willen we met elkaar behouden of beschermen? Welke afwegingen horen daarbij?”, aldus wethouder Gebke van Gaal.

In juni zijn de inwoners van Leiderdorp gevraagd een online enquête in te vullen waarin de omgevingsvisie centraal stond. De volgende mogelijkheid om hierover in gesprek te gaan, is eind oktober en begin november. De gemeente organiseert dan drie interactieve bijeenkomsten over Leiderdorp in 2050.

De fysieke bijeenkomsten vinden plaats in het gemeentehuis op donderdag 24 oktober van 19.00 tot 21.00 uur en dinsdag 29 oktober eveneens van 19.00 tot 21.00 uur. Op dinsdag 5 november is er van 20.30 tot 21.30 uur een digitale bijeenkomst via Microsoft Teams. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@leiderdorp.nl en worden gevraagd in het onderwerp ‘omgevingsvisie’ en de gewenste datum van deelname te vermelden.

Leiderdorp Maatschappij leiderdorp


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×