(Foto's: Emile van Aelst)

Hans Kallenberg: na veertig jaar afscheid van sportonderwijs

Tijdens een drukbezochte afscheidsborrel nam het mboRijnland afgelopen week op de vestiging in de Storm Buysingstraat afscheid van sportleraar Hans Kallenberg.

Behalve collega’s, familie en vrienden waren er ook oud-leerlingen en veel belangstellenden uit de Leidse sportwereld. Kallenberg was niet alleen maar sportleraar op school, maar zette zich ook in op ander sportgebied. Onder andere bij het Leidse basketbal, maar ook wordt Kallenberg wel ‘Mister Koningsspelen’ genoemd.

Nadat de organisatie van de eerste Koningsspelen veel te wensen overliet, nam Hans Kallenberg samen met Jan Breedeveld de organisatie op zich. Het resultaat was verbluffend en een voorbeeld voor de rest van Nederland, er deden in Leiden 27 scholen met 10.000 basisschoolleerlingen mee. Het succes in Leiden viel ook het Koninklijk Huis op en zodoende openden Koning Willem Alexander en Koningin Maxima in 2015 de Leidse spelen, nadat ze eerst met een deel van de kinderen ontbeten hadden.

Tijdens het afscheid werd er onder andere door collega Bob van Aken teruggekeken op de loopbaan van Hans Kallenberg. Omdat al het werk van Hans Kallenberg niet in een speech is samen te vatten, is er een speciale glossy gemaakt met alle verhalen van veertig jaar sportonderwijs.

Samen met zijn vrouw Hetty Noorlander gaat Hans Kallenberg van zijn pensioen genieten, maar daarin zal nog genoeg ruimte voor sport overblijven. Basketbal en wellicht Gymsport Leiden staan daarbij op het lijstje.

Maatschappij Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×