CheckdePlek: Leiden beste studentenstad van Nederland?

Leiden moet zich als studentenstad meten met steden als Amsterdam, Breda, Delft, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Maastricht en Nijmegen. Maar waar letten aankomende studenten eigenlijk op als ze moeten kiezen uit die lijst? Een groep van 10 studenten van de Hogeschool van Amsterdam zocht uit welke factoren bepalend zijn voor middelbare scholieren. Gezelligheid, goede scholing, kans op een mooie studentenwoning of voor de historie van de stad?

Op het Youtube-kanaal CheckdePlek worden de studentensteden onder de loep genomen. Welke verenigingen zijn er, kan je er goed stappen, hoe staat de universiteit aangeschreven en waar heb je de beste seks? De komende tijd komt er steeds een impressie van een studentenstad online. De eerste was twee weken geleden een video over Leeuwarden en nu is ook de promotiefilm van Leiden te bekijken.

“Wij willen met deze video’s de middelbare scholieren helpen met het maken van de uiteindelijke studentenstad keuze”, zo meldt het team Check de Plek die de filmpjes maakt. “Benieuwd naar wat de stad Leiden voor de studenten te bieden heeft? Kijk dan naar een nieuwe aflevering van ; CheckDePlek!”

Aan de hand van de videofilmpjes onderzoeken de studenten of Leiden misschien wel de beste studentenstad van Nederland is.

Leiden Onderwijs Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×