Swammerdam, Zwangere dino's, Antibioticaresistentie en The American Dream

SCIENCE 071 logoDeze week in de uitzending vertelt Ronella Grootens-Wiegers over de aangepaste wetgeving betreffende medisch kinderonderzoek. Echter is het taalgebruik van de informatie vaak te moeilijk. Hoogleraar Eric Jorink vertelt over het leven van Johannes Swammerdam en zijn revolutionaire uitvinding. In het wetenschapsnieuws vertelt Sanne van Gammeren over zwangere dino’s en anticonceptie bij mannen. Professor Gilles van Wezel, hoogleraar Moleculaire Biotechnologie over het onderzoek naar antibioticaresistentie. Tot slot een reportage van Rosa Rupert vanuit Canada over ‘The American Dream’. 

We hadden Petronella Grootens-Wiegers in de uitzending over geïnformeerde toestemming. Ze probeerde kinderen te informeren door middel van een strip die ze zelf ontwikkeld heeft. 

Historicus Eric Jorink vertelt over het leven van Johannes Swammerdam, een niet gehonoreerde wetenschapper uit de 18e eeuw die wel degelijk een aantal belangrijke bevindingen heeft gedaan.

Vandaag in het wetenschapsnieuws met redacteur Sanne van Gammeren. Er is een fossiel gevonden van een zwangere T-rex en onderzoekers zijn bezig met het maken van anticonceptie voor mannen. Echter is de studie halverwege gestopt door te veel bijwerkingen. 

Gilles van Wezel vertelt over het onderzoek naar antibioticaresistentie. De onderzoeksgroep heeft een aanzienlijk geldbedrag gekregen om een oplossing te vinden voor het probleem. 

Rosa Rupert in haar laatste aflevering over internationale wetenschap uit Canada. Ze vertelt hierbij over de universaliteit van het opleiden van wetenschappers en de American Dream aan de Canadese universiteit.

https://soundcloud.com/sleutelstad/2016-11-02-canadese-reportage-the-american-dream

Science


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×