Regenboogzebrapad krijgt definitieve plek bij Steenstraat

7

De voetgangersoversteekplaats bij de Steenstraat en de 2e Binnenvestgracht krijgt een kleurtje. Het is de nieuwe locatie voor het regenboogzebrapad dat sinds oktober 2015 op de Nieuwe Beestenmarkt lag. Dat was een tijdelijke plek, omdat de straat daar nog opnieuw moest worden ingericht. Die werkzaamheden zijn momenteel in volle gang en de ‘gaybra’ heeft daar inmiddels plaatsgemaakt voor nieuw asfalt.

Chris de Waard sprak met D66-raadslid Peter Bootsma over de nieuwe plek voor het regenboogzebrapad in Leiden.

Het regenboogzebrapad staat symbool voor tolerantie voor seksuele diversiteit. Het geeft aan dat in Leiden iedereen zichzelf kan zijn.

Delen

7 reacties

  1. Nee niet hier, niet in de looproute vanaf het station naar centrum. Niet op zo’n prominente plek. Geen zin om steeds geconfronteerd te moeten worden met de doorgeslagen we moeten homo’s accepteren syndroom.

  2. Burger zonder steunkousen op

    Wat dacht gemeente Leiden ervan om bij een ander zebrapad de Beatles op de weg te schilderen, zoals zij eruit zagen op de LP-hoes van Abbey Road? Door de lengte van de tekening te vergroten lijken de figuren bij een bepaalde snelheid levensecht! Het is dan net alsof je echt de Beatles omverrijdt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt cookies. Lees meer over onze cookies.