Leiden maakt zich op voor de 12e Leiden Marathon

Zondag 9 juni is de marathon weer in de stad. Na een onzekere periode wordt de Leiden Marathon voor de twaalfde keer gehouden op het ruim 42 km lange parcours in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude-dorp. Duizenden lopers bereiden zich voor, toeschouwers hebben de zondag al vrijgehouden, de duizend vrijwilligers staan klaar om hun taken uit te voeren en het marathonbureau draait op volle toeren om het grootste hardloopevenement in de wijde omtrek succesvol te laten verlopen. Vast staat dat het voor iedereen weer gezellig wordt. Want de marathon is weer in de stad…

De eerste start is om 10.30 uur. Dan snellen de kinderen en G-lopers (gehandicapten) weg voor een afstand van 2,1 kilometer. Om precies 12.00 uur lost wethouder Alexander Pechtold het startschot voor de 10-kilometerlopers. Een kwartier later vertrekken de helden op de halve en hele marathon. Alle seniorenlopen zijn officiële KNAU- wedstrijden. Daarom zijn er ook beperkingen. De marathonlopers moeten bijvoorbeeld binnen precies 5 uur binnen zijn, anders krijgen ze geen medaille. Maar ook zijn er leeftijdsgrenzen. Die voor de hele marathon (de 42 van Zorg en Zekerheid) staat bijvoorbeeld op 20 jaar, terwijl een loper op de halve marathon minstens 16 jaar moet zijn. De ondergrens voor de 10 kilometer is 12 jaar. Kinderen onder de 12 kunnen aan de Seggment Kinder –en G-loop deelnemen. Sinds drie jaar biedt de Leiden Marathon ook een populaire businessloop, nu onder de naam de Centocor Businessloop. Bij de laatste rondgang, waar meer dan 40 teams bedrijfsteams aan meedoen, wordt flink genetwerkt. Om een startnummer te bemachtigen zijn nog verschillende mogelijkheden. De voorverkoop loopt tot en met donderdag 6 juni in de verzekeringswinkels van Zorg en Zekerheid. Op zaterdag 8 juni kunnen startnummer en chip gekocht worden in de sportwinkels Sporters (St. Jorissteeg) en Runnersworld (Burgsteeg). Bovendien kan op zaterdag 8 juni ingeschreven worden in de Groenoordhal van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op marathonzondag 9 juni is de na-inschrijving in de Groenoordhallen geopend van 8.30 uur tot 11.15 uur. Wees er snel bij, want ondanks de 24 inschrijfbalies met evenzoveel computers, wordt er grote drukte verwacht zo vlak voor de start.

Advertentie

Leiden Leiden Marathon


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×