Marco Borst

Vrienden van vliegkamp: Valkenburg blijft open

Volgens Marco Borst, secretaris van de Stichting Vrienden van Vliegkamp Valkenburg, maakt het niet uit of de LPF voor of tegen bebouwing van vliegveld Valkenburg is. “Als de LPF voor sluiting stemt, is de verhouding in de Tweede Kamer exact 75-75 en blijft het vliegveld gewoon open. Hij zei dat vrijdagavond voor de Holland Centraal-microfoon.

Dankzij de stevige lobby van, met name, de Leidse wethouder van Ruimtelijke Ordening, Ron Hillebrand (PvdA), is nu vrijwel de hele regio voor bebouwing van het militaire vliegveld. Alleen Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn tegen. Hillebrand wil dat nu eerst een besluit wordt genomen over grootschalige, dure, woningbouw in Valkenburg. Pas daarna komt de vraag aan de orde of het grondgebied bij Leiden getrokken moet worden.

Leiden Vliegkamp Valkenburg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×