CvdK Jan Franssen eerder dit jaar tijdens de Zuidhollandse Waterdagen in Leiden.

Vanavond bijzondere raadsvergadering

De Leidse gemeenteraad komt vanavond bijeen om samen met de Commissaris van de Koningin Jan Franssen het profiel van de nieuwe burgemeester te bespreken. Begin volgend jaar moet Leiden weer een echte burgemeester hebben. Waarnemer Wolter Lemstra vertrekt dan weer naar Hengelo.

Op 11 december wordt een burgemeestersreferendum gehouden. Hierbij kunnen de Leidenaren een keuze maken tussen twee voorgeselecteerde kandidaten. De beste wint. Voorwaarde is wel dat er voldoende mensen hun stem uitbrengen. Voor een geldige referendumuitslag is een opkomst van 30% vereist. Met name het CDA heeft zich al een aantal keren zeer kritisch uitgelaten over het opkomstcijfer. De Christendemocraten vrezen dat de 30% niet gehaald zal worden.

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×