PvdA-fractievoorzitter Conny Broeyer overhandigde Franssen namens de Leidse raad het burgemeestersprofiel.

Franssen: "Eén zwaluw maakt nog geen zomer"

De Leidse gemeenteraad vergaderde donderdagavond met Commissaris van de Koningin Jan Franssen. Franssen kwam naar Leiden om de profielschets voor de nieuwe Leidse burgemeester in ontvangst te nemen. Bij die gelegenheid gaf hij de Leidse raad en het college een flinke veeg uit de pan. “Leiden staat in bestuurlijk Nederland gewoon slecht bekend,” aldus Franssen. D66-fractievoorzitter Olaf Welling sprak zijn teleurstelling uit over het negatieve beeld dat Franssen kennelijk nog steeds van Leiden heeft. Het gaat immers een stuk beter met de bestuurlijke verhoudingen sinds het wegpesten van Jan Postma en de aanstelling van waarnemend burgemeester Lemstra. Franssen leek dat gevoel weliswaar te delen, “maar”, zo waarschuwde hij: “Eén zwaluw maakt nog geen zomer”.

Franssen liet de Leidse raad duidelijk merken dat hij genoeg had van alle strubbelingen. “Leiden heeft de naam een moeilijk bestuurbare gemeente te zijn”, aldus Franssen die pleitte voor een krachtige burgemeester die Leiden kan zetten waar het als grote stad moet staan. “Ik ben niet uit op een sterke man of vrouw die schoon schip komt maken, maar Leiden heeft een coordinator nodig. Iemand die de eenheid bewaart en de wethouderscultuur kan doorbreken”.

Leiden Verkiezing burgemeester Leiden 2003


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×