Gemeente mag achtergrond ondernemer onderzoeken

De gemeente mag binnenkort van meer ondernemers nagaan of zij een criminele achtergrond hebben. Op grond hiervan kan een vergunning geweigerd aan bijvoorbeeld exploitanten van seksinrichting, smart- of growshop, speelautomatenhal of horecagelegenheid zonder alcoholvergunning, bijvoorbeeld snackbars, ijssalons en sportschoolkantines. Uitbaters van café’s, restaurants met een alcoholvergunning en coffeeshops mogen nu al gecontroleerd worden op een criminele achtergrond.

Ook aanvragers van een vergunning of subsidie in onder meer de horeca, de vervoer- en taxibranche en de woningbouw of bedrijven die meedingen naar grote bouwopdrachten of opdrachten in de ict- en milieusector mogen vooraf worden gecontroleerd. De ministerraad heeft besloten de bepalingen in de wet ‘Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur’ (BIBOB) uit te breiden. Deze wet wordt volgend jaar ingevoerd.

Leiden Coffeeshop


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×