De RijnGouweLijn stopt in de toekomst mogelijk bij een halte voor V&D op de Breestraat.

Projectbureau RijnGouweLijn opent infohoek

Iedereen die informatie wil over de RijnGouweLijn kan sinds vandaag terecht bij het Projectbureau van de nieuwe sneltram. Het projectbureau opende vandaag een speciale infohoek in het kantoor aan het Stationsplein. Al meer dan 30 rapporten liggen er ter inzage. Ook is er een interactieve cd-rom te verkrijgen waarop de tram via de Lammenschansweg en (over dubbel spoor) door de Breestraat, via de Steenstraat naar het Centraal Station rijdt.

Voorzitter Jan Laurier van de commissie Economie & Verkeer opende dinsdagmiddag samen met verkeerswethouder Pechtold de informatiehoek. De opening van het Leidse deel van de website //www.rijngouwelijn.nl/ ging de mist in. Het bleek nog niet klaar te zijn. Eind van de week moet alle Leidse traminformatie op de site staan, aldus een woordvoerster van het projectbureau.

Jan Laurier bekijkt de website over de RijnGouweLijn

Jan Laurier bekijkt de website over de RijnGouweLijn.

Dinsdagavond stond de nieuwe sneltram op de agenda van de raadscommissie Economie & Verkeer. Bewoners van de Lammenschansweg, verenigt in het “Comite Behoud Lammenschansweg”, kwamenvertellen welke bezwaren ze tegen de komst van desneltram door ‘hun’ straat hebben. Vooral de veiligheid baart hen zorgen, maar ook zijn ze bang voor geluidsoverlast.

Volgens een onderzoek van de Raad voor de Transportveiligheid kan een dergelijke tramverbinding alleen echt veilig worden gerealiseerd als alle kruisingen met het overige verkeer ongelijkvloers zijn. Daarin is in de huidige plannen niet voorzien.

Leiden RijnGouwelijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×