Raad positief over onderzoek bestuurskracht

“Herkenbaar”. Dat was een veelgehoorde term bij de presentatie van het bestuurskrachtonderzoek, maandagavond aan de Leidse gemeenteraad. Samenwerking met de regio is heel belangrijk en een andere Leidse houding leidt zeker tot verbetering, aldus verwoordde PvdA-fractieleider Conny Broeyer het gevoel van velen.

De VVD wilde graag weten wat de rol van de provincie verder zal zijn. Het rapport is immers opgesteld naar aanleiding van een verzoek van de provincie. Als het aan de onderzoekers ligt is die rol beperkt. Daan Sloos van Leefbaar Leiden mist sturing in het rapport. Hij vindt het allemaal wat vrijblijvend. “U moet aangeven wat u er zelf aan kan doen”, vond onderzoeker Louter: “De regio snakt naar een Leiden waar het iets mee kan. Ga aan de slag!”

Leiden bestuurskracht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×