Leiderdorp: "Geen Ringweg-Oost zonder RGL

Nu Leiden officieel heeft besloten dat de RijnGouwlijn er niet komt, is ook Leiderdorp niet meer bereid om mee te werken aan de aanleg van de Ringweg-Oost (RWO) die in Leiden is opgenomen in de beleidsovereenkomst tussen D66, VVD, CDA en SP. In Leiderdorp is een college gevormd van VVD, D66 en GroenLinks. Die partijen schrijven in hun coalitieakkoord dat de RWO er wat Leiderdorp betreft niet komt nu Leiden de RGL heeft afgeschoten.

Leiderdorp is wel voor een Hoogwaardige Openbaar Vervoerverbinding (HOV) via de Engelendaal naar station Leiden Centraal. Om ruimte te maken voor deze HOV-lijn, wordt onderzocht of de Engelendaal kan worden versmald naar 2 x 1 rijstrook.

Leiden Regio bestuurskracht Collegeonderhandelingen 2010


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×