Fractievoorzitter Olav Welling van D66.

D66 wil parkeerproblemen oplossen

De gemeenteraadsfractie van D66 in Leiden roept inwoners op om zelf voorstellen te doen hoe er in hun straat meer parkeerplaatsen aangelegd kunnen worden. Aanleiding voor de oproep is de zogenaamde ‘Leefbaarheidsmonitor Leiden 2002’, die vorige week is verschenen. Daarin is aan de Leidenaren gevraagd wat volgens hen de problemen in hun buurt zijn die met voorrang moeten worden aangepakt.

Op nummer 1 in de top 10 van deze problemen staan parkeerproblemen. Fractievoorzitter Olav Welling van D66: “Vaak worden parkeerproblemen gezien als een probleem dat alleen voorkomt in de binnenstad. Uit de leefbaarheidsmonitor komt echter een ander beeld naar voren. Ook in de buitenwijken wordt parkeren als een probleem gezien. Zo vindt 70% van de bewoners in de Stevenshof dat er een enorm gebrek aan parkeerplaatsen is.”

De meeste wijken in Leiden zijn niet gebouwd op het toenemende autobezit. Dat geldt ook voor recent gebouwde wijken. De D66-fractie denkt dat er nog wel straten in Leiden zijn, waar met eenvoudige ingrepen meer parkeerplaatsen kunnen worden aangelegd, waardoor de parkeeroverlast kan afnemen.

Inwoners van Leiden worden opgeroepen hiervoor suggesties te doen. Deze kunnen worden gestuurd aan de D66-fractie. E-mail: info@d66leiden.nl. Of per post: Franchimontlaan 15, 2313 RW Leiden.

Leiden parkeertarieven


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×