Schrijver Johan Koppenol vertelt over zijn boek.

Nieuw boekje over 3 oktober

Donderdagavond heeft burgemeester Lemstra het eerste exemplaar in ontvangst genomen van een nieuw boekje over 3 oktober: “Het Leids Ontzet, 3 oktober 1574 door de ogen van tijdgenoten”. Schrijver Johan Koppenol overhandigde het bij boekhandel De Kler in de Breestraat.

Als tweede kreeg ook voorzitter Van Sterkenburg van de Drie October Vereeniging een exemplaar overhandigd.

In zijn toelichting schetste de hoogleraar oudere Nederlandse letterkunde Koppenol een heel ander beeld dan het geromantiseerde verhaal zoals wij dat over Leidens Ontzet kennen. Zo zou de hutspot niets met 3 oktober of de spanjaarden te maken hebben en zou ook burgemeester van der Werff niet de held zijn geweest die we nu in hem zien. “Het is zelfs de vraag of de herdenking bij zijn standbeeld wel de meest logische plaats is”, aldus de schrijver. Na de toelichting nam Johan Koppenol nog uitgebreid de tijd om exemplaren van zijn werk te signeren.

Het Leids Ontzet, 3 oktober 1574 door de ogen van tijdgenoten

Het boek is te koop bij boekhandel De Kler voor € 12,95

Leiden 3 Oktober


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×