Vanavond crisisberaad bij GroenLinks

Het rommelde al enige tijd binnen GroenLinks in Leiden, maar de afgelopen weken is volgens bronnen rond de partij sprake van een ware crisissfeer. Zo zou raadslid Gerard van Hees hebben gedreigd uit de fractie te stappen en alleen verder te gaan, heeft een deel van de fractie schoon genoeg van het eigengereide gedrag van Jan Laurier en is ook tussen fractie en partijbestuur niet alles koek en ei. De LPF-achtige toestanden dreigden vorige week al tot een uitbarsting te komen op een ledenvergadering van de partij, maar op het laatste moment besloot men tot een afkoelingsperiode van een week. Vanavond praat men verder.

Al tijdens de college-onderhandelingen na de gemeenteraadsverkiezingen in maart ontstonden spanningen binnen de Leidse GroenLinks-fractie. Zo werd Gerard van Hees gepasseerd voor een wethouderspost toen het duo Laurier / Van den Bosch Mohammed Rabae als ‘wethouder van buitenaf’ naar Leiden haalde.

Ook oud-wethouder Laurier ligt al langer onder vuur. Zowel binnen als buiten de GroenLinks-fractie is forse kritiek op het functioneren van het langstzittende raadslid die volgens velen beter niet terug had kunnen keren in de raad, nadat hij een week voor de verkiezingen uit het college werd gewipt. Niet alleen moet hij nu oordelen over zaken die hijzelf als wethouder in gang heeft gezet, ook als raadscommissie-voorzitter ligt hij ronduit slecht. Stukken worden geregeld niet of te laat toegezonden en onlangs vond een openbare commissievergadering zelfs in alle stilte plaats, omdat er geen uitnodigingen voor werden verzonden.

Leiden wimdeboer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×