Geen autovrij centrum op autovrije dag

Het centrum van Leiden wordt volgend jaar niet helemaal afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De PvdA had daarom gevraagd naar aanleiding van de matige belangstelling voor de autovrije dag in september. Veel actviteiten moesten toen noodgedwongen plaatsvinden op plekken waar normaal ook geen auto’s rijden. De partij denkt dat de belangstelling groter zal zijn als het hele centrum autovrij wordt gemaakt.

Het college wijst erop dat de autovrije dag geen autoloze zondag is. De autovrije dag is een europees initiatief dat jaarlijks op 22 september wordt gehouden. Volgend jaar valt dat dus op maandag. Het hele centrum tot verboden gebied voor gemotoriseert verkeer verklaren, kan alleen als daar voldoende draagvlak voor is. Omdat de autovrije dag een vrijwillig karakter heeft, vindt het college dat er ruimte moet blijven voor het verkeer. Zeker nu de dag op een gewone werk- en winkeldag valt. Activiteiten in de wijken wil het college wel meer (financiële) ruimte geven.

Leiden autovrij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×