Leiden kiest voor binnenstadtracé RijnGouweLijn

Bijna unaniem heeft de Leidse gemeenteraad zich dinsdag uitgesproken voor het binnestadtracé van de RijnGouweLijn. Alleen de éénmansfractie van de Christen-Unie stemde tegen.

Het besluit betekent een flinke opsteker voor wethouder Pechtold van D66. Deze heeft zich al maanden ingezet voor de komst van de sneltram naar het Leidse centrum. Aanvankelijk was er veel discussie over de RijnGouweLijn die volgens sommigen veel beter via het bestaande NS-spoor van Leiden Lammenschans naar Leiden Centraal kon gaan rijden. Pechtold gisteravond: “Ik had een paar maanden geleden niet kunnen bedenken dat er nu zo’n overweldigende meerderheid is”.

Advertentie

Leiden RijnGouwelijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×