Vragen over zondagsopenstelling Albert Heijn

Naar aanleiding van een artikel op Sleutelstad.nl hebben het CDA en de ChristenUnie schriftelijke vragen gesteld aan wethouder Geertsema van Economische Zaken over de zondagsopenstelling van Albert Heijn aan de Hooigracht. De partijen willen weten of Albert Heijn zonder verdere aanvraag de deuren op zondag kan openen.

De twee Christelijke partijen zijn bang dat andere grote bedrijven het voorbeeld van Albert Heijn zullen volgen. Ook vrezen ze voor de gevolgen voor kleine, zelfstandige winkeliers.

In de brief vragen het CDA en de ChristenUnie om een aanpassing van de verordening waarin is geregeld dat winkels beperkt op zondag open kunnen zijn. Nu is het zo dat er in Leiden twaalf koopzondagen worden gehouden, de twee partijen willen dat dat ook het juridische maximum wordt.

Naast de reguliere koopzondagen mogen winkels in het zogenaamde ’toeristisch gebied’ het hele jaar op zondag open zijn. De Hooigracht is nou niet bepaald bij uitstek het toeristisch gebied van Leiden, aldus de CDA-raadsleden De Haan en Kieft en ChristenUnie-voorman Van As. Ze willen dan ook een herziening van het begrip ’toeristisch gebied’ in de winkeltijdenverordening.

Leiden Koopzondag


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×