Felle koudegolf achter de rug

Door onze weerman: Chris van den Bos

Zaterdagavond 7 december begon het te vriezen in onze regio en pas zondagmiddag 16 december konden we van echte dooi spreken. Vooral maandag tot en met donderdag zaten we diep in de kou. Tijdens de nachten vroor het 8 graden en overdag kwam het kwik niet hoger dan -3. Dat is behoorlijk koud voor begin december, zo’n 10 graden onder normaal. En dan te bedenken dat het voor deze vorstperiode nog helemaal niet gevroren had dit seizoen.

Vanaf woensdag werd er op uitgebreide schaal geschaatst en de ijsbanen konden tot en met zaterdag open blijven. De stevige wind veroorzaakte een onregelmatige ijsvloer waardoor schaatsen op bredere sloten en meren erg gevaarlijk was. Gelukkig deden zich in onze regio geen grote ongelukken voor. Dit was ook het geval bij het invallen van de dooi dit weekend, waarbij we van gladheid gespaard bleven.

De stevige oostenwind hield de grachten in de binnenstad lang open. De Leidse Elfstegentocht kon dus niet gereden worden. Gelukkig is de winter nog lang en kan er nog van alles gebeuren. Op korte termijn gaat het in ieder geval niet meer vriezen. Rond het midden van de week is het wel even kouder, maar daarna lijkt een zachte fase aan te breken.

Onder de weersverwachting voor vandaag op deze site kunt u doorklikken naar een uitgebreider regioweerbericht voor een actuele blik op het winterweer.

Geen categorie elfstegentocht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×