(Foto's: Stichting Elfstegentocht Leiden).

Leiden loopt warm voor Vijfde Elfstegentocht

Kan de Leidse Elfstegentocht nog dit jaar of in 2018 het eerste jubileum vieren? Als de winter invalt is dat een vraag die zich bij menigeen opdringt. Tenminste, voor wie twintig jaar of ouder is. De laatste Elfstegentocht werd verreden in 1997.


Reanne van Kleef sprak mer organisator Tjeerd Scheffer over de voorbereidingen voor de Leidse Elfstegentocht.

Ruim achtduizend schaatsers deden in 1997 mee aan de vierde editie van de Leidse variant op de tocht der tochten. De schaatsers werden toen over de Leidse grachten geleid om van steeg tot steeg de benodigde stempels op te halen.

Omdat de veiligheidseisen de afgelopen jaren flink zijn aangescherpt is de organisatie van de tocht sinds vorig jaar in handen van de Leiden Marathon. Die heeft immers veel ervaring met een groot evenement waarbij duizenden deelnemers aan de start verschijnen.

De verwachting is dat de volgende tocht op een nog grotere belangstelling kan rekenen dan bij de laatste keer. In overleg met de gemeente en de hulpdiensten wordt er een limiet gesteld aan het aantal mogelijke schaatsers. Dit aantal wordt bepaald op basis van de ijsdikte in de Leidse grachten.

Startrecht
Om zeker te zijn van deelname als er weer een Elfstedentocht komt,  gaat er gewerkt worden met een zogenaamd startrecht. “Het is geen lidmaatschap, want de Elfstegentocht Leiden is geen vereniging,” licht Tjeerd Scheffer toe. “Het startrecht kost 2,50 euro per persoon per jaar of 5,00 euro voor een startrecht voor het hele gezin. Bij iedereen die zich opgeeft, wordt dit bedrag jaarlijks automatisch geïncasseerd.

Tegenprestatie
De Stichting Elfstegentocht Leiden stuurt alle startgerechtigden periodiek een nieuwsbrief zodra de winter eenmaal is begonnen of als er een reden voor is in de rest van het jaar. Zodoende blijven de startgerechtigden op de hoogte van de kansen op een tocht en van alle ontwikkelingen rond de eerstvolgende Elfstegentocht.

Advertentie

Leiden Sport elfstegentocht


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×