Stadsenquete: 75% inwoners wil cameratoezicht

Ruim driekwart van de inwoners is voor cameratoezicht in de Leidse binnenstad. Dat blijkt uit de gisteren verschenen Stadsenquete 2002. De ondervraagde Leidenaren zien in het toezicht met behulp van camera’s een mogelijke oplossing voor het terugdringen van de criminaliteit en het aantal vernielingen in het centrum. Vanavond vergadert de raadscommissie Veiligheid en Bestuur over de plannen van burgemeester Lemstra om op de Nieuwe Beestenmarkt passief cameratoezicht in te stellen. Ook het preventief fouilleren van bezoekers in dat ‘veiligheidsrisicogebied’ staat op de agenda. De kans is groot dat ook een meerderheid in de Leidse politiek zal instemmen met de voorgestelde maatregelen.

GroenLinks is fel tegen cameratoezicht en preventief fouilleren, D66 is niet al te enthousiast, maar zal naar verwachting morrend akkoord gaan onder het motto “als het helpt, moeten we het doen”. Wel wil de partij de maatregelen goed evalueren. De PvdA is verdeeld over de voorgestelde maatregelen. Binnen die partij tekent zich een meerderheid af voor cameratoezicht, het preventief fouilleren ligt moeilijker, maar ook daarmee zal de PvdA vrijwel zeker instemmen. Aangezien de VVD en het CDA de maatregelen omarmen, is er dan een raadsmeerderheid die, met de nodige scepsis, met de voorstellen zal instemmen.

Leiden stadsenquete


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×