Muziekhuis zegt huur Q-bus op

De Stichting Muziekhuis heeft bij de gemeente de huur voor Q-bus opgezegd. Q-bus is gevestigd in de grote zaal van het Muziekhuis aan de Middelstegracht. Er treden bandjes op met wat meer alternatieve muziek en dus een beperkte publieke belangstelling. Ook is de huur fors, mede vanwege een duur uitgevallen verbouwing. Om die reden is het voor het Muziekhuis niet meer mogelijk om de exploitatie van de zaal voort te zetten. Op 1 mei valt wellicht het doek, maar dat is nog niet zeker.

In de Leidse muziekscene is al een initiatief om Q-bus open te houden. Tot oktober zouden er ook al bands gecontracteerd zijn. GroenLinks heeft het college inmiddels schriftelijk vragen gesteld over de kwestie.

Voorzitter Johan Landree van het Muziekhuis wijst vooral de gemeente aan als schuldige van de mogelijke sluiting: “Ik heb in oktober al in de raadcommissie aangegeven dat we het zonder extra subsidie niet redden en daar is niet op gereageerd.” De Stichting Muziekhuis kreeg Q-bus in 1998 ‘opgedrongen’ toen bleek dat de LVP (Leidse Vereniging van Popmuzikanten) de huur voor de zaal niet kon opbrengen en bijna failliet ging.

Cultuurwethouder Pechtold is momenteel in gesprek met de Streekmuziekschool en een tweede, nog geheime, partner om de exploitatie van het pand aan de Middelstegracht van de Stichting Muziekhuis over te nemen. De Stichting Muziekhuis wil in zich in de toekomst vooral toeleggen op de exploitatie van de oefenruimtes voor bands in het pand.

Leiden Muziekhuis q-bus


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×