Geen heroverweging subsidie Muziekhuis

Ashley-North.jpegAls BplusC per 1 mei de exploitatie overneemt van de oefenruimtes voor muzikanten die nog nog door de Stichting Muziekhuis Leiden worden gerund, vervalt ook de subsidie van de gemeente aan die laatste organisatie. Omdat BplusC geen concerten gaat organiseren – iets dat het Muziekhuis in concertzaal Qbus wel deed – kan een deel van de subsidie beschikbaar blijven voor concertorganisatoren in Leiden. Dat vindt althans GroenLinks. Raadslid Ashley North van GroenLinks Leiden wil komende raadsvergadering een voorstel van die strekking indienen.

Wethouder Strijk, en met hem een ruime meerderheid in de Leidse gemeenteraad, voelt daar niets voor: “De subsidie is voor het openhouden van oefenruimtes voor Leidenaren die drum- of gitaarles willen hebben of die willen repeteren met hun band.” Concerten moeten zich in de ogen van Strijk zelf bedruipen. Uit de opbrengst van de kaartverkoop en de baromzet.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/201240233″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Strijk sluit overigens niet uit dat er ook in de toekomst af en toe concerten zullen worden gehouden in de Qbus. BplusC gaat die zaal exploiteren en zal hem ook verhuren aan derden. Strijk: “Dus wellicht ook af en toe aan de mensen die nu voor het Muziekhuis die professionele concertprogrammering regelen.” Eerder gaf Strijk ook aan dat wat hem betreft ook multicultureel podium De X wat hem betreft gebruik kan blijven maken van de Qbus.

Advertentie

Cultuur Leiden Politiek Muziekhuis muziekhuis123


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×