De Leidse programmeur Simon Platteel (foto: Chris de Waard).

Simon Platteel: "Q-bus blijft gewoon open"

De bekende Leidse programmeur Simon Platteel wil de exploitatie van het enige Leidse poppodium Q-bus overnemen van de Stichting Muziekhuis. Platteel wil een commerciëler programma-aanbod voor Q-bus, zodat er meer publiek op de optredens afkomt. Naast de optredens van bands zoals ze er nu gehouden worden, denkt Platteel aan Jazz- en Bluesavonden, sixties-feesten en ‘single-avonden met computers’. Vandaag bespreekt hij zijn plannen met de gemeente. “Maar wat er ook gebeurt, Q-bus blijft open, desnoods kraak ik het,” zo laat een strijdvaardige Platteel weten.

De door de wol geverfde Leidse muziekkenner viert op 22 maart zijn 25-jarig jubileum als programmeur. “In Q-bus natuurlijk, waar anders!. En de week erna vier ik er mijn verjaardag. Moet je eens kijken hoe druk het dan is. Die exploitatie heb ik zo rond.”

Het voortbestaan van Q-bus is onzeker, omdat de huidige exploitant, Het Muziekhuis, niet langer voor de huur van 20.000 euro per jaar wil opdraaien en inmiddels per 1 mei de huur heeft opgezegd. Platteel daarover: “Het is vreselijk dat dit zo naar buiten komt. Iedereen denkt dat Q-bus al dicht is. Ik heb voor het eerst in 25 jaar een optreden moeten annuleren, omdat het risico te groot is dat er daardoor niemand komt.”

Leiden Muziekhuis q-bus


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×