Gemeente werkt aan nieuwe website

De gemeente Leiden gaat onder leiding van ICT-wethouder Alexander Geertsema (VVD) werken aan een nieuwe website die bovendien veel uitgebreider en actueler gaat worden dan de huidige. Ook worden alle gemeentelijke instellingen en afdeling ondergebracht op één internetadres: //www.leiden.nl/. De nieuwe site wordt een gemeentelijke startpagina; een zgn. ‘portal’. Sites als die van Stedelijk museum de Lakenhal, het Aalmarktproject en de dienst Bouwen en Wonen verdwijnen in de huidige vorm en gaan deel uitmaken van Leiden.nl. Ook krijgt de site een nieuw design en wordt er een voor Nederland uniek Content Management Systeem (CMS) aan gekoppeld.

Met dat CMS krijgen 150 tot 200 gemeenteambtenaren toegang tot hun eigen stukje van Leiden.nl, waardoor de informatie van de gemeentelijke website accurater en actueler moet worden. Een trotse wethouder Geertsema, zelf enthousiast internetter, vertelt dat nog geen enkele gemeentelijke organisatie een systeem heeft, waarbij zoveel mensen in alle lagen van de organisatie hun eigen deel van de website van nieuwe informatie voorzien. De nieuwe site moet rond de zomer ‘live’ gaan.

Leiden leiden.nl


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×