Bibliotheek niet naar Weeshuis

De Openbare Bibliotheek verhuist definitief niet naar het oude Weeshuis aan de Hooglandsekerkgracht. Een quickscan die de gemeente heeft laten uitvoeren naar de mogelijke verhuizing van de biep heeft uitgewezen dat het Weeshuis niet geschikt is. De bibliotheek heeft zo’n 1500 m2 meer nodig dan in het Weeshuis gerealiseerd zou kunnen worden, waardoor de verhuizing van de baan is. Ook de Rijksdienst voor Monumentenzaken lag dwars en weigerde toestemming te geven voor de overkapping van de binnenplaats. Voor de bibliotheek blijven er nu twee opties open. Nieuwbouw of een flinke verbouwing van de huidige locatie aan de Nieuwstraat.

Wethouder Geertsema (Monumenten, Economische Zaken) heeft de Archeologische Dienst van de provincie inmiddels laten weten dat het pand voor hen beschikbaar is tegen een markconforme huur. Deze dienst was al in beeld als mogelijke huurder. Ook de gemeentelijke Archeologische Dienst krijgt een onderkomen in het voormalige Weeshuis. Voor zo’n 1300 m2 is de gemeente nog in gesprek met potentiële huurders. Onder andere een jeugdtheater en een instantie voor kinderrechten hebben interesse getoond.

Advertentie

Leiden weeshuis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×