Het hospica Issoria aan de Plantage (Foto's: Marjo Heemskerk).

Opening Hospice Issoria

Afgelopen vrijdagmiddag werd aan de Plantage het Hospice Issoria geopend. Een hospice is in de eerste plaats een ‘huis met liefde voor het leven’. Een woonhuis waar de verzorging is ingesteld op mensen die verwachten binnenkort te sterven. Het schitterend verbouwde pand heeft een mooie tuin, een huiskamer en vijf gastenkamers. De bekende schrijver Huub Oosterhuis onthulde een drieluik dat gemaakt werd door Thea van Haarlen.

Het hospica wordt gerund door maar liefst 60 vrijwilligers, die na een opleiding aan de slag gaan. Jacinta Harteveld en Hans de Graaf zijn de coordinatoren van het hospice. Ze hebben zich zes jaar lang ingespannen om het hospice in Leiden te realiseren.

Advertentie

Leiden issoria


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×