Doorgang marathon hing aan zijden draadje

Minder dan een uur voor de start leek het er korte tijd op dat de Leiden Marathon niet zou kunnen worden gehouden. Het weer was dermate slecht dat de marathonorganisatie voor crisisberaad bijeen kwam. De combinatie van zaken als temperatuur, luchtvochtigheid en de regen zorgden ervoor dat de marathon in de gevarenzone van het KNAU-reglement kwam. De KNAU hanteert een puntensysteem. Boven een bepaalde grens mag er niet gelopen worden en die grens werd even bereikt. De regenbui die kort voor de start boven Leiden losbrak, bracht uitkomst. Toen kort daarop het onweer losbarstte, stond het loopevenement weer even op losse schroeven, maar zover kwam het gelukkig niet.

Achteraf blikt een gelukkige Tjeerd Scheffer, organisator van de Leiden Marathon, terug op een geslaagde eerste editie van de marathon in de binnenstad. Hoewel er wel een aantal ‘verbeterpunten’ zijn gesignaleerd, is hij erg blij met het nieuwe parcours. Met de gemeente Leiden is afgesproken dat de marathon in ieder geval drie jaar lang in het centrum van de stad van start gaat.

11-06-2003: Foto’s Marathonfeest toegevoegd.

Advertentie

Leiden Leiden Marathon


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×