Geen woord van kritiek op Hillebrand

Dinsdag eisten de SP, Leefbaar Leiden en LWG/De Groenen in het Leidsch Dagblad nog het aftreden van PvdA-wethouder Ron Hillebrand, omdat hij de raad niet heeft geïnformeerd over de verlenging van de samenwerkingsovereenkomst voor het Aalmarktplan tussen de gemeente en projectontwikkelaar MAB. “Overgeeflijk,” vonden de drie fracties. Donderdag tijdens de raadsvergadering was er echter geen wooord van kritiek te horen. Ook Hillebrand zelf zweeg in alle talen over de kwestie. “Echt heel raar,” vond fractievoorzitter Leendert de Lange van de VVD.

“Als je in de krant zulke zware woorden gebruikt en een dag later gewoon met de wethouder in discussie gaat over de komende bezuinigingen, kan je beter maar gewoon je mond houden,” vond De Lange. Hij staat niet alleen in die kritiek want ook vertegenwoordigers van andere fracties konden er geen touw meer aan vast knopen. Overigens vond De Lange het ook vreemd dat Hillebrand zelf niet om opheldering vroeg.

Advertentie

Leiden Aalmarktproject


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×