Meer dan 2500 mensen tekenden zaterdag bij het Stadhuisplein een petitie tegen het beperkte specifieke pardon waar de Tweede Kamer aanstaande woensdag een besluit over moet nemen. (Foto: Chris de Waard).

Duizenden handtekeningen voor specifiek pardon

In vier uur tijd zijn zaterdagmiddag ruim 2500 handtekeningen opgehaald voor een ruimere regeling voor de asielzoekers die onder de door minister Verdonk voorgestelde regeling het land moeten verlaten. Het gaat in Leiden om 67 mensen die hier al langer dan vijf jaar - sommige zelfs al 12 jaar - zijn, maar niet meer in hun eerste procedure zitten.

De handtekeningenactie gaat nog door tot en met aanstaande woensdag. Dan wordt er, voorafgaand aan het kamerdebat over de pardonregeling, ook een grote landelijke demonstratie gehouden in Den Haag.

Initiatiefneemster, PvdA-raadslid Hilde Jansen, van de manifestatie is opgetogen over het verloop van de actie: “2500 Handtekeningen in vier uur tijd! Dat getuigt naar mijn idee toch van een groot breed maatschappelijk draagvlak”.

“Ook de sfeer was goed en het was eigenlijk de hele middag druk,” aldus een opgetogen Jansen die ook erg onder de indruk was van de vele emoties onder Leidse asielzoekers door de brede steun van Leidse bevolking.

Leiden leidentegenuitzetting


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×