Bezuiniging kunstuitleen wordt moeilijk

De Leidse Kunstuitleen blijft functioneren totdat duidelijk is of er een gegadigde gevonden kan worden die de exploitatie van de gemeente overneemt. Dat zei wethouder Ruud Hessing (D66, cultuur) donderdag in de raadscommissie O&C. Hessing praat momenteel met zeven partijen die interesse hebben getoond. Daaronder zijn de Leidse ateliers Kunst- en Vliegwerk en De Mare, maar ook de Haarlemse Kunstuitleen en de Artotheek uit Den Haag. Zolang daar iets uit kan komen, blijft de Kunstuitleen ook na 1 januari open.

Dat riep bij de VVD de vraag op of dan de beoogde bezuiniging van 50.000 euro wel gehaald wordt. “U maakt het mij beslist niet makkelijker,” pareerde Hessing de vraag. De raad gaf hem eerder de opdracht om uit te zoeken of de collectie elders kon worden ondergebracht. Het CDA wilde nog weten hoe het zat met e brief die alle abonnees inmiddels hebben gehad. Daarin staat dat de Kunstuitleen op 1 januari de deuren sluit. “In die brief staat dat de gemeente heeft besloten ermee te stoppen,” zei Hessing. In januari krijgen alle abonnees een update.

Of de Kunstuitleen niet gewoon open kon blijven door het Rembrandt-standbeeld dat Jan Wolkers voor 150.000 euro gaat maken, te schrappen, probeerde Pink Meltzer van de partij die Leiden weer gezellig wil maken nog… tevergeefs.

Advertentie

Leiden kunstuitleen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×